De betekenis van DM, wat is dat precies?

De betekenis van DM, wat is dat precies?

Wat is de betekenis van DM precies? In de meeste gevallen wordt tegenwoordig gedacht aan direct message. Dat is wanneer je andere gebruikers op bijvoorbeeld social media of een forum niet via een post, maar via een direct bericht benadert. In de context die we in dit artikel bedoelen, betekent DM echter wat anders. Het gaat dan om een direct mailing. Post met een zakelijke inslag die niet breed verspreid wordt, maar die specifieke geadresseerden kent.

Heel veel verschillende soorten

Er zijn heel veel soorten mailingen. De betekenis van DM hangt dus ook af van het soort post dat je stuurt. Dat kan bijvoorbeeld een muziekkaart zijn. Het kan ook om hele andere soorten post gaan. Het is vaak zo dat je op die manier een bepaalde zakelijke actie wilt bereiken. Denk aan het binnenhalen van nieuwe klanten. Of denk aan het terugvinden van oude klanten waar je opnieuw iets voor denkt te kunnen betekenen. Dat doe je via de post. Het is leuk om je hiermee bezig te houden.

Het juiste soort ontvangers

Het is ook belangrijk dat de betekenis van DM alleen voor de juiste ontvangers geldt. Wanneer je niets met het bedrijf, de producten of diensten hebt, dan heeft het ook geen zijn om er een direct mailing voor te benutten. Het is juist belangrijk om op zoek te gaan naar mensen waar je ook echt iets bij kan bereiken. Het is wel heel fijn om dus de juiste gegevens te verzamelen zodat je weet wie je moet aanschrijven. Daar zijn wel regels voor. Daar moet je je dus wel ook goed aan houden wil je er een succes van maken.

Regels voor het verzamelen van gegevens

De betekenis van DM is dat het gericht is aan specifieke personen. Dat betekent dus ook dat je het verzamelen van de persoonsgegevens goed moet inrichten. Dat is natuurlijk ook vooral aan de orde doordat de AVG in werking is getreden. Je mag gegevens voor een mailing verzamelen, maar dan moet je wel ook duidelijk aangeven dat dit de bedoeling is van het gebruik van de gegevens die je hebt verzameld. Dat is wel heel belangrijk. Zorg dus dat je je altijd aan de regels houdt.

Het nut van DM

De betekenis van DM is wel heel belangrijk om te kennen voor het nut ervan. Wanneer je namelijk een doel wilt bereiken, dan is het ook goed om te weten dat je er het maximale uit kan halen door het goed in te richten. Met DM in de juiste vorm, op het juiste moment en met de juiste inhoud, kan je er zeker van zijn dat je er veel uit kan halen.

Reacties zijn gesloten.