Veel voorkomende misvattingen over outplacement en waarom ze niet waar zijn

Veel voorkomende misvattingen over outplacement en waarom ze niet waar zijn

De waarde van outplacementdiensten wordt vaak onderschat. Ze worden verkeerd begrepen en er zijn veel misvattingen over. In dit artikel bekijken we enkele van de meest voorkomende misvattingen over outplacementdiensten en leggen we uit waarom ze niet waar zijn.

Misvatting 1: Alleen leidinggevenden ontvangen outplacementdiensten

Van outplacementdiensten wordt vaak ten onrechte gedacht dat ze uitsluitend bestemd zijn voor leidinggevenden. Alle niveaus van werknemers kunnen echter baat hebben bij outplacement. Weknemers verkassen naar een nieuwe baan, leidinggevenden vinden hun volgende leidinggevende functie met behulp van een outplacementtraject.

Misvatting 2: Alleen grote organisaties maken gebruik van outplacementdiensten.

Hoewel vaak gedacht wordt dat outplacementdiensten alleen voor grote bedrijven zijn, kunnen ze nuttig zijn voor bedrijven van elke omvang. Outplacementdiensten zijn even nuttig voor kleinere als voor grotere bedrijven. Outplacement kan werknemers na een ontslag ondersteunen en kleine bedrijven helpen bij het beheer ervan.

Misvatting 3: Outplacement is geen investering; het zijn kosten.

Outplacementdiensten zijn een investering in uw personeel en uw bedrijf, niet zomaar een uitgave. Door outplacementdiensten aan te bieden, laat je je personeel zien dat je begaan bent met hun welzijn en bereid bent om in hun toekomst te investeren. Door te bewijzen dat je bedrijf ethisch en verantwoordelijk is, kan outplacement je ook helpen je merk en imago te verdedigen.

Misvatting 4: Outplacement is een tijdelijke oplossing voor ontslagen werknemers.

Outplacementdiensten zijn eerder een lange termijn oplossing voor een ontslag dan een tijdelijke oplossing. Werknemers die gebruik maken van outplacement kunnen de hulp krijgen die ze nodig hebben om een nieuwe baan te vinden, hun carrière vooruit te helpen en hun vaardigheden te ontwikkelen. Door medewerkers tijdens een moeilijke periode hulp en hulpmiddelen te bieden, kan outplacement uw bedrijf ook beschermen tegen juridische stappen.

Misvatting 5: Outplacement is alleen beschikbaar voor werknemers die om een specifieke reden zijn ontslagen

Alle werknemers die hun baan verliezen komen in aanmerking voor outplacement, niet alleen werknemers die om een goede reden zijn ontslagen. Werknemers die bijna met pensioen gaan of die als gevolg van een inkrimping of herstructurering zijn ontslagen, kunnen profiteren van outplacement.

Misvatting 6: Outplacement wordt vooral gebruikt voor werknemers die ontslag willen nemen.

Alle werknemers die hun baan verliezen kunnen baat hebben bij outplacement, niet alleen zij die ontslag willen nemen. Werknemers die er gebruik maken van kunnen een nieuwe baan vinden of van loopbaan veranderen.

Misvatting 7: Outplacement biedt vooral hulp bij cv’s

De ondersteuning die outplacementbureaus bieden gaat verder dan alleen het schrijven van cv’s. Werknemers kunnen bij outplacement profiteren van loopbaancoaching, tactieken voor het zoeken naar werk, het oefenen van sollicitatiegesprekken, netwerkmogelijkheden en meer.

Misvatting 8: Alleen voltijdse werknemers komen in aanmerking voor outplacement.

Niet alleen voltijdse werknemers, maar alle werknemers die een baan verliezen, komen in aanmerking voor outplacementdiensten. Deeltijdse werknemers, zelfstandigen en tijdelijke werknemers kunnen er ook baat bij hebben. Deze werknemers kunnen evenveel hulp en middelen van outplacementdiensten krijgen als voltijdse werknemers.

Misvatting 9: Alleen werkzoekenden kunnen baat hebben bij outplacementdiensten.

Outplacement is nuttig voor alle facetten van loopbaanontwikkeling, niet alleen voor het zoeken naar een baan. Werknemers kunnen met behulp van outplacement andere arbeidsmogelijkheden verkennen, hun talenten herkennen en hun vaardigheden ontwikkelen. Werknemers die een nieuw bedrijf opstarten of het ondernemerschap verkennen, kunnen baat hebben bij outplacement.

Misvatting 10: Plaatsingsdiensten zijn universeel toepasbaar.

De diensten van outplacementbureaus worden aangepast aan de behoeften van elke klant. Een traject kan gespecialiseerde hulp en instrumenten bieden om werknemers te helpen bij hun specifieke loopbaantraject. Bovendien kan het worden afgestemd op de behoeften van verschillende markten en bedrijfstakken.

Kortom, outplacementdiensten worden vaak verkeerd toegepast en ondergewaardeerd. Ze worden verkeerd begrepen in termen van wat ze zijn, wie ze dienen en wat ze kunnen bieden. Door deze mythes te ontkrachten, kunnen we een beter inzicht krijgen in het belang van outplacement en hoe ze zowel organisaties als werknemers kunnen helpen. Ze kunnen langdurige bijstand en middelen bieden om werknemers te helpen bij hun loopbaanontwikkeling. Het is niet zomaar een uitgave; ze zijn een investering in uw medewerkers en uw bedrijf.

Reacties zijn gesloten.