Auto op de zaak

Auto op de zaak

Wanneer jij een eigen onderneming hebt kan het een uitkomst zijn om een auto op de zaak te rijden. Dit kan op verschillende manier, zo kan je je privé auto gebruiken, je kan een busje met grijs kenteken aanschaffen of een auto leasen op de zaak. De reden dat een auto op de zaak gereden word is vaak de positieve gevolgen op de inkomsten belasting door de btw en afschrijving. Echter is het niet altijd handig wanneer je bedrijf bijvoorbeeld te weinig omzet draait of wanneer jij een te luxe en dure auto op de zaak hebt waardoor je meer kosten maakt dan dat er in komt.

De kosten die je maakt met je auto kan je afschrijven van je inkomsten. Niet alle kosten zijn aftrekbaar maar wel kosten zoals:

  • Reparatiekosten
  • Onderhoud
  • Verzekering
  • De afschrijving
  • Belasting

Bij een lease auto zijn de leasekosten af te trekken van je inkomsten. Door het kosten van je inkomsten af te trekken zal de inkomsten belasting minder hoog zijn dan dat je zou betalen wanneer jij geen auto op de zaak rijd.

Wanneer je jou lease auto die op de zaak staat ook voor privé gebruik wil hebben zal je bijtelling moeten gaan betalen. De hoogte van jou bijtelling is afhankelijk van de auto die jij gekozen hebt. Bij een youngtimer, dus een auto tussen de 15 en 25 jaar oud, heb je een gunstige bijtellingsregeling namelijk over de dag waarde van de auto in plaats van de nieuw waarde. De bijtelling is hierdoor aanzienlijk lager dan bij een nieuwe lease auto. Ook in deze situatie geldt dat het niet altijd aantrekkelijk is op financieel gebied om de keuze te maken je zakelijke auto ook als je privé auto te gebruiken vanwege de kosten die erbij kunnen komen.

Reacties zijn gesloten.