Wat is marketing?

Wat is marketing?

Marketing is een essentieel onderdeel van het runnen van een succesvol bedrijf. Feitelijk gezien is marketing het bekend maken van een product of een dienst dan wel het aan de man brengen van een product of dienst. Zonder marketing kan het lastig zijn om jou producten of diensten te verkopen omdat er vele andere bedrijven zijn die dit wel doen. Er zijn veel verschillende soorten marketing, de oudste en voor velen een bekende vorm is de mond op mond reclame.

Ook mond op mond reclame is marketing echter is deze vorm van marketing niet heel lucratief omdat je niet in een keer grote groepen mensen kan bereiken. Daarnaast heb je online marketing, zoals de naam dit al zegt is online marketing het bekend maken of adverteren van een product of dienst via het internet. Een voorbeeld van online marketing is via social media, hier kan je grote groepen mensen bereiken en heb je de input van jou post gemakkelijk onder controle.

Echter dien je bij een goedlopend social media account regelmatig nieuwe posts of updates te plaatsen zodat jou volgers ook deze updates of posts zien. Telemarketing is ook een vorm waarbij je mensen benaderd alleen dan doe je dit via de telefoon, een nadeel hiervan is dat veel callcenters dit doen en daardoor zal je wellicht verkopen mis lopen omdat de mensen denken dat je een callcenter bent. E-mail marketing is ook een vorm van direct contact waarbij je e-mails verstuurd naar klanten of toekomstige klanten toch is ook deze vorm niet altijd lucratief omdat ook deze mailtjes in de ongewenste e-mail kan belanden of de mensen het berichtje zonder te lezen weg gooien omdat ze denken dat het spam is.

Reacties zijn gesloten.